Aktuella tjänster

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta. Om du har generella frågor gällande rekrytering kontakta Sara Stridsman, HR-specialist, 070-2610077 eller sara.stridsman@kaunisiron.se

OBS! Annons- och rekryteringsföretag undanbedes. 

 

MiILJÖSAMORDNARE

Vi söker en driven och engagerad miljösamordnare som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala.

Som miljösamordnare är du en del av miljöavdelningen vid gruvan. Miljöavdelningen ansvarar för verksamhetens miljö-, arbetsmiljö- och hållbarhetsarbete. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

Arbetsuppgifter

Som miljösamordnare följer du upp att verksamheten lever upp till och följer aktuella myndighetstillstånd och regelverk gällande miljö och arbetsmiljö, genomför egenkontroller och ansvarar för inrapportering till berörda myndigheter. Du verkar även som sakkunnig i miljöfrågor och ger stöd till chefer och medarbetare för att öka förmågan att planera och verka utifrån ett hållbarhetsperspektiv genom framtagande ar rutiner, riskbedömningar och utredningar. Arbetet innefattar även till viss del arbete i fält med kontroller och provtagningar.

Utbildning och kvalifikationer

Vi ser att du har erlagt högskoleexamen med inriktning mot naturvetenskap, miljö eller miljöteknik. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program är ett krav, framförallt Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av praktiskt arbete med provtagning i vatten, mark och luft. Vi ser även att du har några års erfarenhet av miljöfarlig verksamhet, gärna gruvverksamhet.

Personliga egenskaper

Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt.

Omfattning: Heltid.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt: Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Körkort: B

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2018-05-31. CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se
Märk din ansökan med ”Miljösamordnare”.


Kontaktinformation:
Åsa Allan, platschef, 072-724 41 20,  asa.allan@kaunisiron.se

Sara Stridsman, HR-specialist. Tfn 070-2610077, sara.stridsman@kaunisiron.se

 

ADMINISTRATÖR MED KÄNSLA FÖR KOMMUNIKATION

Denna tjänst innefattar administration på vårt kontor i Kaunisvaara samt att ansvara för information och kommunikation både externt och internt. I tjänsten förekommer även att hantera en del planering och praktiska frågor kring besök och möten. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.  Arbetet kommer att bedrivas på dagtid.
Arbetsuppgifter

I de administrativa arbetsuppgifterna ingår bland annat faktura- och dokumenthantering, diverse kontorsadministration samt inköp av kontorsmaterial. Du kommer även att sköta administrationen kring inpassering på industriområdet både vad gäller driften men också för besökare. Du skall även stötta ledningen i förekommande arbetsuppgifter. Vad gäller kommunikation och information kommer du att ansvara för uppdatering av vår websida och facebooksida. Du kommer även arbeta med hantering av bolagets grafiska profil, framtagande av mallar, annonsering samt koordinering av information och mallar.

Utbildning och kvalifikationer

Gymnasium samt akademiska studier med inriktning mot administrations- eller kommunikationsområdet. Några års erfarenhet av arbete med administration och/eller ekonomi samt kommunikation. Kunskaper i Word, Excel, Episerver, Adobes program samt sociala medier.

Personliga egenskaper

Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lägger stor vikt på att ge en bra service till dina kollegor, är hjälpsam och tillmötesgående. Som person är du lojal, du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer. Du ser mångfald som en tillgång och värdesätter olikheter.

Omfattning: Heltid. Provanställning kan förekomma.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Anställningsvillkor: Tillsvidare
Sista ansökningsdag: 2018-05-31.
CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Administratör med intresse för kommunikation och information”

Kontaktinformation

Åsa Allan, Platschef. Tfn 072- 724 41 20 E-post; asa.allan@kaunisiron.se
Sara Stridsman, HR- specialist. Tfn 070-261 00 77 E-post; sara.stridsman@kaunisiron.se

 

BORRMASKINIST

Som borrmaskinist är din huvudsakliga arbetsuppgift produktionsborrning men du kommer även vara behjälplig vid övriga tillredningsuppgifter. Arbetet innebär att du ansvarar för ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.  Arbetet kommer att bedrivas i skiftform.
Arbetsuppgifter: I arbetet ingår förutom ovan beskrivna ansvarsområden även att vara behjälplig med andra arbeten inom produktionen och andra avdelningar inom ramen av din kompetens när ordinarie arbetsuppgifter inte utförs. I rollen ingår också att ansvara över att hanteringen av maskiner, anläggningar och processer utförs på ett säkert och effektivt sätt med ett arbetsmiljö-, kostnads, och underhållsperspektiv.

Utbildning och kvalifikationer: Vi söker dig som har gymnasiekompetens och tillämplig utbildning för befattningen. Erfarenhet från motsvarande arbetsområden och tjänst i dagbrotts- eller underjordsgruva är ett krav.
Det är meriterande med erfarenhet av arbete med tunga entreprenadmaskiner, maskinförarutbildning eller C-körkort. Har du utbildning inom arbetsområdet såsom tekniskt gymnasium eller bergarbetarutbildning är det ytterligare meriter. B-körkort och grundläggande IT-kunskaper är ett krav.

Personliga egenskaper: Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lägger stor vikt på att ge en bra service till dina kollegor, är hjälpsam och tillmötesgående. Du innehar en personlig mognad och integritet som gör att du är trygg, stabil, ärlig och har självinsikt. Som person är du lojal, du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer. Du ser mångfald som en tillgång och värdesätter olikheter.

Omfattning: Heltid. Provanställning kan förekomma.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Anställningsvillkor: Tillsvidare
Sista ansökningsdag: 2018-05-31 CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se
Märk din ansökan med ”produktionsborrare”

 

Kontaktinformation: Glenn Nilsson, Gruvchef, 070-377 35 22, glenn.nilsson@kaunisiron.se
Sara Stridsman, HR- specialist, 070-261 00 77, sara.stridsman@kaunisiron.se

 

PRODUKTIONSSAMORDNARE

Som produktionssamordnare har du ansvaret för borrning, sprängning, lastning och transport i Kaunisvaara gruvområde. I befattningen ingår även ansvar för vägunderhåll och vattenunderhåll samt primärkross och infrakt. En stor del av produktionsflödet utförs med avtalsleverantörer. Arbetet innebär att du ansvarar för ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.
Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där. Arbetet kommer att bedrivas på dagtid.
Arbetsuppgifter: I arbetet ingår förutom ovan beskrivna ansvarsområden även att medverka i det dagliga arbetet med planering av verksamheten i samråd med de övriga i ledningsgruppen.
Du skall även ansvara och samråda med leverantörer samt följa upp leverantörsavtal.

Utbildning och kvalifikationer:  Vi söker dig som har gymnasiekompetens och tillämplig utbildning för befattningen. Erfarenhet från motsvarande arbetsområden och tjänst i dagbrotts- eller underjordsgruva är ett krav.

Personliga egenskaper: Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. I rollen som produktionssamordnare är det viktigt med hög personlig integritet för att kunna stå upp för gällande beslut.
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Körkort: B
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Anställningsvillkor: Tillsvidare
Sista ansökningsdag: 2018-05-31
CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se
Märk din ansökan med ”produktionssamordnare”
Kontaktinformation
Glenn Nilsson, Gruvchef, 070-377 35 22, glenn.nilsson@kaunisiron.se
Sara Stridsman, HR- specialist, 070-261 00 77, sara.stridsman@kaunisiron.se

 

GRUVGEOLOG 

Vi söker nu en driven och engagerad gruvgeolog som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som gruvgeolog är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

Arbetsuppgifter
Som gruvgeolog arbetar Du i ett team med ansvar för brytningsplaneringen i Kaunisvaara gruvområde. Du kommer att arbeta med att ta fram geologiskt material för planering av verksamheten samt stödja produktionen. Grunden är vår diamantborrning samt kaxprovtagning där resultaten ska bearbetas och tolkas. Uppföljning av halter i bruten malm och jämförelse med plan/prognos är en annan viktig uppgift. Du kommer även att delta i utvecklingen av gruvans malmbas samt att samla in, utvärdera och presentera data i form av tolkningar och malmberäkningar.
Utbildning och kvalifikationer: Vi söker en universitetsutbildad geolog. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program, gruvplaneringsprogramvara och/eller andra CAD-program är ett krav. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av hantering av Gemcoms Surpac programvara.

Personliga egenskaper

Rollen kräver att Du är intresserad av produktionsfrågor och är analytisk lagd, noggrann samt handlingskraftig, du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar samt driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med en hög kvalité. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem.

Som person är du lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Körkort: B
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Anställningsvillkor: Tillsvidare
Sista ansökningsdag: 2018-05-31

Placeringsort: Kaunisvaara

CV och personligt brev skickas till niklas.aberg@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Gruvgeolog”.

 

GRUVINGENJÖR

Som gruvingenjör är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

 

Arbetsuppgifter: Som gruvingenjör arbetar du i ett team med ansvar för brytningsplaneringen i Kaunisvaara gruvområde. Du ansvarar för framtagande av de långsiktiga planerna för gruvan samt design av dagbrottet. samt du deltar även i framtagandet av produktionsplaner för budgetarbetet och uppföljning av prognoser.

 

Utbildning och kvalifikationer: Vi ser att du har erlagt civilingenjörsexamen med relevant inriktning mot de arbetsuppgifter som du kommer att ha. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program, gruvplanerings-programvara och/eller andra CAD-program är ett krav. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av hantering av Gemcoms Surpac programvara

 

Personliga egenskaper: Rollen kräver att Du är intresserad av produktionsfrågor och är analytisk lagd, noggrann samt handlingskraftig, du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar samt driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med en hög kvalité. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem. Som person är du lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Körkort: B
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Anställningsvillkor: Tillsvidare
Sista ansökningsdag: 2018-05-31

Placeringsort: Kaunisvaara

CV och personligt brev skickas till niklas.aberg@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Gruvingenjör”.

 

KAXPROVTAGARE

Vi söker nu fyra stycken drivna och engagerade kaxprovtagare som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som kaxprovtagare är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

Arbetsuppgifter: Som kaxprovtagare ansvarar du för provtagningen av borrkax från produktionsborrningen i dagbrottet under alla årstider. Arbetet består av systematisk provtagning från produktions- och undersökningsborrning samt transport av borrkaxet till gruvområdets laboratorium. Det är nödvändigt att ha en god fysik då arbetet innehåller fysiska arbetsmoment med mycket gående, tunga lyft, kliva in och ut ur bilar samt arbete utomhus under årets alla dagar (värme och kyla).

Du kommer även att arbeta med framtagning av lastkartor samt vara behjälplig med planeringsfunktionens övriga arbetsuppgifter. I arbetsuppgifterna ingår användning av olika IT-system varför vana av användning av Microsoft Office produkter är ett krav.Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring. Att arbeta inom gruvindustrin ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

 

Utbildning och kvalifikationer:  Gymnasieutbildning med naturvetenskaplig inriktning eller motsvarande kunskaper som erhållits från erfarenhet är ett krav. B körkort krävs för tjänsten. Vi ser att du har en god förmåga att hantera Microsoft Office produkter, framförallt Excel. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Det är meriterande med kunskaper i finska. Det är meriterande med en geologisk utbildning och erfarenhet från arbete med provtagning, laboratoriearbete eller motsvarande. Det är högst meriterande med erfarenhet från kaxprovtagning och erfarenhet av hantering av DGPS- utrustning.

 

Personliga egenskaper: Det krävs att Du är noggrann, kan arbeta självständigt och är intresserad av att bygga upp och utveckla arbetsområdet. Du arbetar bra med andra människor, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar och driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med hög kvalité. Du är väl medveten om mål samt kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt på att leva upp till dessa. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående, du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Körkort: B
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2018-05-31

Placeringsort: Kaunisvaara

CV och personligt brev skickas till niklas.aberg@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Kaxprovtagare”.

 

CHAUFFÖRER OCH TJÄNSTEMÄN TILL MALMTRANSPORTER

Som pressmeddelande ”Avtal gällande fordon för malmtransporter 180321” påpekar, påbörjas nu rekryteringen av lastbilschaufförer och tjänstemän. Planen är att starta transporterna i slutet på juli 2018. Redan idag kan du som är intresserad skicka in din intresseanmälan. Planen är att etablera en trafikledningscentral på sträckan mellan Kaunisvaara och Pitkäjärvi.

Den första styrkan kommer att bestå av drygt 40 st lastbilschaufförer (***CE**) med YKB krävs). Vad gäller tjänstemän kommer det att behövas arbetsledare/trafikledare, KMA, personaladministratörer och personal för övrig administration. När produktionen nått planerat mål på ca 2 miljoner ton så kommer det finnas ett behov av drygt 100 chaufförer.

 

Idag har vi ingen möjlighet att svara på frågor över telefon men vi kommer att lägga ut ett telefonnummer så fort vi kan. Var vänlig, ring inte andra kända nummer inom Kaunis Iron då de idag inte har möjlighet att svara på frågor rörande malmtransporterna.
Skicka din intresseanmälan till rekrytering.malmtransporter@kaunisiron.se

 

 

PRODUKTIONSPLANERARE

Vi söker nu en driven och engagerad produktionsplanerare som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala.
Som produktionsplanerare är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

 

Arbetsuppgifter: Som produktionsplanerare ansvarar du för gruvans produktionsstyrningssystem. Du är ansvarig för uppföljning av produktionsutfall samt framtagande av nödvändiga planeringsunderlag för gruvans driftsorganisation. Du deltar även i framtagandet av produktionsplaner för budgetarbetet och uppföljning av prognoser.
Utbildning och kvalifikationer:  Vi ser att du har erlagt civilingenjörsexamen med relevant inriktning mot de arbetsuppgifter som du kommer att ha. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program, gruvplanerings-programvara och/eller andra CAD-program är ett krav. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av gruvplanering eller arbete i gruva, gärna dagbrott.
Personliga egenskaper: Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enlig överenskommelse
Körkort: B
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Anställningsvillkor: Tillsvidare
Sista ansökningsdag: 2018-05-31

Placeringsort: Kaunisvaara

CV och personligt brev skickas till niklas.aberg@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Produktionsplanerare”.