Borr- och sprängingenjör till Kaunisvaara

Befattning
Borr- och sprängingenjör
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2019-01-06
Kontaktperson
Sara Stridsman
Telefon
070-261 00 77

Vi söker nu en driven och engagerad borr- och sprängingenjör som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som borr- och sprängingenjör är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter: Som borr- och sprängingenjör arbetar Du i ett team med ansvar för brytningsplaneringen i Kaunisvaara gruvområde. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ditt ansvarsområde är att planera och designa borrplaner samt genomföra uppföljning på utfall. Du kommer att ansvara för produktionsstyrningssystem samt delta i den dagliga planeringen.

Utbildning och kvalifikationer: Vi söker en universitetsutbildad gruvingenjör med erfarenhet från gruvdrift. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program, framförallt Excel är ett krav. Likaså bör du ha goda kunskaper i Svenska och engelska. Vi ser gärna att du har erfarenhet med planeringsprogramvaror såsom Deswik.

Personliga egenskaper:

Rollen kräver att Du är intresserad av produktionsfrågor och är analytisk lagd, noggrann samt handlingskraftig, du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar samt driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med en hög kvalité. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem. Som person är du lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker.

Omfattning: Heltid.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Körkort: B

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2019-01-06

Ansökan:  Urval kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Borr- och sprängingenjör”.

 

Kontaktinformation:

Niklas Åberg, Gruvplaneringschef. Tfn: 070-595 00 07 E-post: niklas.aberg@kaunisiron.se

Sara Stridsman, HR-specialist Tfn: 070-261 00 77 E-post: sara.stridsman@kaunisiron.se