Gruvgeolog till Kaunisvaara

Befattning
Gruvgeolog
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2019-01-06
Kontaktperson
Sara Stridsman
Telefon
070-261 00 77

Vi söker nu en driven och engagerad gruvgeolog som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som gruvgeolog är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter: Som gruvgeolog arbetar Du i ett team med ansvar för brytningsplaneringen i Kaunisvaara gruvområde. Du kommer att arbeta med att ta fram geologiskt material för planering av verksamheten samt stödja produktionen.  Grunden är vår diamantborrning samt kaxprovtagning där resultaten ska bearbetas och tolkas. Uppföljning av halter i bruten malm och jämförelse med plan/prognos är en annan viktig uppgift. Du kommer även att delta i utvecklingen av gruvans malmbas samt att samla in och utvärdera data i form av tolkningar och malmberäkningar i rapporter och presentationer. Som gruvgeolog förbereder och övervakar du utarbetandet av rapporter på geologisk information relaterade till prospekteringsinsatser för resurs- och reservmodeller, tekniska utredningar och övriga rapporter.

Utbildning och kvalifikationer: Vi söker en universitetsutbildad geolog. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program, gruvplaneringsprogramvara och/eller andra CAD-program är ett krav. Det är meriterande med ytterligare specialutbildning eller erfarenhet inom det specialiserade området för datakvalitetskontroll och geologisk modellering.

Personliga egenskaper: Rollen kräver att Du är intresserad av produktionsfrågor och är analytisk lagd, noggrann samt handlingskraftig, du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar samt driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med en hög kvalité. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem.

Som person är du lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker

Omfattning: Heltid.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Körkort: B

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2019-01-06

Ansökan:  Urval kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Gruvgeolog”.

 

Kontaktinformation:

Niklas Åberg, Gruvplaneringschef. Tfn: 070-595 00 07 E-post: niklas.aberg@kaunisiron.se

Sara Stridsman, HR-specialist Tfn: 070-261 00 77 E-post: sara.stridsman@kaunisiron.se