Miljösamordnare inom arbetsmiljö

Befattning
Miljösamordnare arbetsmiljö
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2019-01-06
Kontaktperson
Sara Stridsman
Telefon
070-261 00 77

Vi söker nu en driven och engagerad miljösamordnare inom arbetsmiljö som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som miljösamordnare är du en del av miljöavdelningen vid gruvan. Avdelningen ansvarar för verksamhetens miljö-, arbetsmiljö- och hållbarhetsfrågor. Arbetet innebär att du ansvarar för ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter: I rollen som miljösamordnare inom arbetsmiljö kommer du att utföra provtagningar i arbetsmiljön samt yttre miljö.  Du kommer att arbeta med strategier för hälsa och säkerhet samt bidra till framtagandet av rutiner och riskbedömningar. I arbetet ingår även att skriva rapporter. Miljöavdelningen ansvarar för uppföljning av att verksamheten lever upp till och följer aktuella myndighetstillstånd och regelverk gällande miljö och arbetsmiljö, genomförande av egenkontroller och inrapportering till berörda myndigheter. En viktig del av funktionens arbete handlar också om att ge proaktivt stöd till chefer och medarbetare för att öka förmågan att planera och verka utifrån ett hållbarhetsperspektiv genom framtagande ar rutiner, riskbedömningar och utredningar.

Utbildning och kvalifikationer: Vi ser att du har erlagt högskoleexamen med relevant inriktning mot verksamheten som du kommer att arbeta med. Att ha en god förmåga att hantera Microsoft Office program är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsmiljö inom industriell verksamhet, gärna gruvverksamhet.

Personliga egenskaper: Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Körkort: B

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2019-01-06

Ansökan: CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Miljösamordnare arbetsmiljö”

 

Kontaktinformation:

Ramona Poromaaa, miljö och hållbarhetschef Tfn: 070-394 00 94  E-post:ramona.poromaa@kaunisiron.se

Sara Stridsman, HR-specialist Tfn: 070-261 00 77 E-post: sara.stridsman@kaunisiron.se