Chaufförer Sommarvikariat

Befattning
Chaufförer Sommarvikariat
Stationering
Junosuando
Anställningsform
Sommarvikariat
Sista ansökan
2021-03-31
Kontaktperson
Monica Raatiniemi, HR specialist
Telefon
070-441 00 03

Om tjänsten

I sommar har du möjlighet att komma och arbeta med vårt stora härliga gäng av malmbilschaufförer. Vackra Tornedalen bjuder dig på vacker natur, fiskevatten och Kaunis Iron, Malmtransporter i Norr på sitt härliga team med både manliga och kvinnliga chaufförskollegor. Hos oss får du en körupplevelse utöver det vanliga, i en miljö från midnattssol till -35 grader. Du ökar din körerfarenhet, och eftersom vi har personal för last och lossning behöver du inte hantera godset. I våra nya lokaler i Junosuando har du möjlighet att äta, pausa tillsammans med dina kollegor och duscha. Lastbilsekipagen du kommer att ratta är Volvo FH16, 750 hk, 5-axlar med SLP påbyggnation och 5-axligt släp.

 

Arbetsuppgifter 

Du kommer att frakta malmen från Kaunisvaara till Pitkäjärvi. Framföra fordonsekipage bestående av tung lastbil med tungt släp (90 tons totalvikt med totalviktsdispens) åt Malmtransport Norr. Transporterna av järnmalmskoncentrat går från anrikningsverket i Kaunisvaara till omlastningsterminalen i Pitkäjärvi i närheten av Svappavaara. Vår verksamhet utgår från Junosuando och alla anställda är stationerade där.

 

Utbildning och kvalifikationer

Giltigt körkort och YKB för lastbil med tungt släp (CE), innehavare av digitalt förarkort för färdskrivare. Det är meriterande om du tidigare arbetat som chaufför med tung lastbil med tungt släp, arbetat som busschaufför eller kört malmtransporter.

 

Personliga egenskaper

Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är dessutom noggrann, stresstålig och med positivt bemötande.

 

Omfattning: Heltid under sommaren med eventuell förlängning

Krav: CE, YKB och digitalt förarkort för färdskrivare
Lön: Månadslön enligt kollektivavtal med Transportarbetareförbundet

Språkkrav: Grundläggande svenska.
Anställningsvillkor: Arbetsgivaren blir Malmtransport Norr AB som ingår i Kaunis Iron koncernen. Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till förlängning.
Sista ansökningsdag: 2021-03-31 Rekrytering sker löpande så ansök gärna redan idag. Ansökan sker via länk. 

 

Kontaktinformation

Monica Raatiniemi, HR-specialist, 070-441 00 03, monica.raatiniemi@kaunisiron.se