Geolog för spännande visstidsuppdrag

Befattning
Geolog för spännande visstidsuppdrag
Stationering
Pajala, Kaunisvaara
Anställningsform
Visstid
Sista ansökan
2020-12-04
Kontaktperson
Johan Högnäs, Chefsgeolog
Telefon
070-399 43 66

Om tjänsten

Vår nystartade prospekteringsavdelning växer och vi söker därför en driven, nyfiken och engagerad geolog som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Vår gruvverksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara men vårt borrkärnarkiv och karteringslokal ligger i centrala Pajala varför du är stationerad på plats där under den första tiden. Detta är en oerhört spännande tjänst för dig som är nyutexaminerad där du får lära dig om hela kedjan från prospektering till gruvplanering och brytning.

 

Arbetsuppgifter

Det vi nu erbjuder är en kombinerad tjänst där du till en början kommer att hjälpa prospekteringsavdelningen med bland annat borrkärnskartering. Närmare sommaren behöver våra gruvgeologer förstärkning i gruvan och du får då arbeta mer med gruvplaneringsavdelningen. I arbetet i gruvan, kommer du bland annat att arbeta med att ta fram geologiskt material för planering av verksamheten samt stödja produktionen. Grunden är vår diamantborrning samt kaxprovtagning där resultaten ska bearbetas och tolkas. Uppföljning av halter i bruten malm och jämförelse med plan/prognos är en annan viktig uppgift. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig med universitetsutbildning i geologi samt praktiska och teoretiska kunskaper inom prospektering och närliggande områden. Det är meriterande med erfarenhet av prospektering efter järnmalmer. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med geologiska modelleringsverktyg som tex Leapfrog eller Vulcan. Engelska och/eller svenska är ett krav och finska är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Rollen kräver att Du är självgående och tar ansvar för och strukturerar upp dina arbetsuppgifter samt driver processerna vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett bra sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du är väl medveten om vilka mål och kvalitetsstandarder som gäller och lägger ner stor vikt att uppnå dessa.

 

Som person är du uppmärksam och tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

Omfattning: Heltid till och med augusti 2021.

Tillträde: Enlig överenskommelse.

Lön: Enligt Tjänstemannaavtal med Unionen, Ledarna och Sveriges ingenjörer.

Ansökan: Sista dag för ansökan är 4 december 2020 men rekrytering sker löpande så ansök gärna redan idag. Ansökan sker via länk.

 

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

 

Kontaktinformation:

Johan Högnäs, Chefsgeolog, 070-399 43 66, johan.hognas@kaunisiron.se

Niklas Åberg, Gruvplaneringschef, 070-595 00 07, niklas.aberg@kaunisiron.se