Gruvchef

Befattning
Gruvchef
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2020-01-17
Kontaktperson
Johan Torgestad, CESAB
Telefon
070-9414580

Kaunis Iron söker nu en ny Gruvchef då den nuvarande går mot pension. Här kommer du ha ansvaret för att leda och utveckla din del av verksamheten, brytningsprocessen, i gruvan. Du har idag 15 underställda men ca 200 personer är verksamma på området med de olika entreprenörer som anlitas.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär både att jobba med frågor av strategisk karaktär och operativa frågor. Du ansvarar för gruvans verksamhet med produktion och underhåll av våra maskiner, säkerhet och miljö tillsammans med gruvplanering och ekonomi. Du kommer även arbeta med översyn av avtal, vara delaktig i bolagets tillståndsprövningar och framtagande av långsiktiga planer. Allt detta tillsammans med gruvans olika specialister och entreprenörer.

 

Under 2020 ligger en stor del av utvecklingsområdet i att växa enligt dom investeringar som nu görs, organisationen ska exempelvis utökas till ca 40 medarbetare. Kaunis Iron strävar mot en ständigt säkrare arbetsplats för medarbetare och entreprenörer vilket är ett starkt fokusområde. I rollen ansvarar du för fortsatt utveckling av säkerhetskulturen.

 

Idag rapporterar produktionssamordnaren med organisation inom borrning och sprängning till dig som Gruvchef. Du rapporterar till platschefen, Åsa Allan, och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Kaunis Iron har utvecklade stödfunktioner inom HMS, HR och ekonomi till din hjälp.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig med examen från relevant akademisk utbildning samt gedigen ledarerfarenhet. Du har sannolikt med dig lång erfarenhet och stort intresse för produktion inom gruv- eller tung industri och en bred och djup kunskap vad gäller för dagbrotts verksamhet. Erfarenhet av gruvverksamhet och arbete med långsiktiga och kapitalintensiva projekt är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Du har god personlig mognad och ett naturligt intresse för människor. Som ledare är du kommunikativ, engagerande, tydlig och målinriktad. Du vill gärna leda via mål och har en drivkraft att ligga i förhandsläge. Vi ser att du delar de värderingar Kaunis Iron har gällande säkerhet och arbetsmiljö.

 

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse
Körkort: B-körkort

Övrigt: Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2020-01-17. Du kan ansöka här.

Kontaktinformation:

Johan Torgestad, CESAB,  0920-94145, 070-9414580, E-post: johan.torgestad@cesab.se