Gruvingenjör

Befattning
Gruvingenjör
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2022-05-31
Kontaktperson
Alexander Kohkoinen
Telefon
070-327 00 02

Om tjänsten

Kaunis Iron söker nu en gruvingenjör. Som gruvingenjör är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar både för bolagets kortsiktiga och långsiktiga brytningsplanering, gruvmätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

 

Arbetsuppgifter

Som gruvingenjör arbetar du i ett team med ansvar för bolagets gruvplanering och har en nyckelroll i vårt arbete att utveckla, underhålla och efterse vara tekniska system samt förbättringsarbete. Du arbetar även med att uppföljning av arbete, avvikelser, förbättringar kring planering, borrning och sprängning och ge stöd till kortidsplanering, borrplanering och mättning.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleingenjörsutbildning i berg- och anläggningsteknik eller motsvarande. Mättutbildning på högskolenivå och/eller borr och spräng-utbildning är meriterande. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program, Deswik eller annan programvara inom gruvplanering är ett krav och andra system för materialspårning och uppföljning  t ex Minestar är meriterande. Erfarenhet av dagbrottsverksamhet och tekniska system för dagbrott är ett krav.  Det är meriterande med ytterligare erfarenhet inom gruvplanering, avvikelsehantering, mättning (GPS – Leica/Trimble), drönare hantering, planering av borrning och sprängning.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är motiverande, drivande och har en god kommunikationsförmåga med en positiv och engagerade syn.  För att lyckas i arbetet är god samarbetsförmåga nödvändigt i kombination med flexibilitet. Du är lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar.  Du är en lagspelare. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.  Engelska är meriterande. Vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats och rapporterar till gruvplaneringschef.


Omfattning:
Heltid.

Tillträde: Enlig överenskommelse.

Övrigt: Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Annons- och rekryteringsföretag undanbedes.

Mera information om oss hittar du på www.kaunisiron.se

Körkort: B

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag: Sista ansökningsdag 2022-05-31. Urval kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.