Gruvingenjör

Befattning
Gruvingenjör
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2019-09-30
Kontaktperson
Sara Stridsman
Telefon
070-261 00 77

Vi söker nu en driven och engagerad erfaren gruvingenjör som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som gruvingenjör är du en viktig del av driften i gruvan för att nå en optimerad och kostnadseffektiv produktion som idag till en stor del utförs med avtalsleverantörer. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter

Som gruvingenjör kommer du att arbeta med uppföljning, utvärdering och optimering av våra gruvprocesser och befintliga system samt underhållsplanering av våra maskiner. Du deltar aktivt i framtagandet av rapporter och underlag inför månadsredovisningar och budgetprocess. Du kommer också att genomföra utredningar samt identifiera och utvärdera ny avancerad teknik inom gruvindustrin och delta i studier och utvärderingar gällande våra kommande expansionsprojekt. Som gruvingenjör rapporterar du direkt till gruvchefen. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring. Att arbeta inom gruvindustrin ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

 

Utbildning och kvalifikationer

Universitet/högskoleutbildning med inriktning mot berg, väg och vatten eller motsvarende är ett krav. I arbetsuppgifterna ingår användning av olika IT-system och kunskap om användning av Microsoft Office produkter är därför ett krav. Erfarenhet av gruvplaneringsmjukvaror är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Det är meriterande med kunskaper i finska. Vår önskan är att du har minst 5 års erfarenhet av gruv- eller entreprenadverksamhet. Det är även meriterande med tidigare dagbrottsverksamhet och arbete med produktionsstyrningssystem.

 

Personliga egenskaper

Det krävs att Du är noggrann, kan arbeta självständigt och är intresserad av att bygga upp och utveckla arbetsområdet. Du arbetar bra med andra människor, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar och driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med hög kvalité. Du är väl medveten om mål samt kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt på att leva upp till dessa. Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående, du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

 

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enlig överenskommelse

Körkort: B

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2019-09-30

CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Gruvingenjör”.

 

Kontaktinformation:

Glenn Nilsson, Gruvchef Tfn: 070- 3773522  E-post: glenn.nilsson@kaunisiron.se

Sara Stridsman, Personalchef Tfn: 070-2610077 E-post: sara.stridsman@kaunisiron.se