Lastbilschaufför

Befattning
Chaufför, Malmtransport Norr
Stationering
Junosuando eller Kaunisvaara
Anställningsform
6 månaders provanställning, sedan tills vidare
Sista ansökan
Kontaktperson
Monica Raatiniemi, HR-specialist
Telefon
070-441 00 03

Brinner du för chaufförsyrket? Du har då möjlighet att komma och arbeta med vårt stora härliga gäng av malmbilschaufförer. Som lastbilschaufför hos oss kan du välja mellan att starta från Kaunisvaaraeller Junosuando i Pajala kommun.

 

Vackra Tornedalen bjuder dig på vacker natur, fiskevatten och Kaunis Iron. Malmtransport Norr bjuder dig på sitt härliga team med både manliga och kvinnliga chaufförskollegor. Hos oss får du en körupplevelse utöver det vanliga, i en miljö från värmande midnattssol till vintriga -35 grader. Du ökar din körerfarenhet, och eftersom vi har personal för last och lossning behöver du inte hantera godset. I våra nya lokaler i Junosuando eller vår nyetablerade anläggning i Kaunisvaara har du möjlighet att äta och pausa tillsammans med dina kollegor. Tillgång till dusch och bastu finns på båda orterna. Lastbilsekipagen du kommer att ratta är Volvo FH16, 750 hk, 5-axlar med SLP påbyggnation och 5-axligt släp. Du kommer att köra Europas tyngsta ekipage – 90 tons totalvikt.

 

Arbetsuppgifter 

Du kommer att frakta malmen från Kaunisvaara till Pitkäjärvi. Framföra fordonsekipage bestående av tung lastbil med tungt släp (90 tons totalvikt med totalviktsdispens) åt Malmtransport Norr. Transporterna av järnmalmskoncentrat går från anrikningsverket i Kaunisvaara till omlastningsterminalen i Pitkäjärvi i närheten av Svappavaara. Vår verksamhet utgår från Junosuando och Kaunisvaara. Du väljer själv stationeringsort.  Vi tittar på nya möjligheter att framöver kunna utgåäven från Pitkäjärvi.

 

Utbildning och kvalifikationer

Giltigt körkort och YKB för lastbil med tungt släp (CE), innehavare av digitalt förarkort för färdskrivare. Det är meriterande om du tidigare arbetat som chaufför med tung lastbil med tungt släp, arbetat som busschaufför eller kört malmtransporter.

 

Personliga egenskaper

Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är dessutom noggrann, stresstålig och med positivt bemötande.

 

Omfattning: Heltid

Krav: CE, YKB och digitalt förarkort för färdskrivare

Lön: Månadslön enligt kollektivavtal med Svenska Transportarbetareförbundet

Språkkrav: Grundläggande svenska

Anställningsvillkor: Arbetsgivaren blir Malmtransport Norr AB som ingår i Kaunis Iron koncernen

Sista ansökningsdag:  Rekrytering sker löpande så ansök gärna redan idag

Upplysningar/Ansökan Ansök med CV och personligt brev via länken