Lastbilschaufför

Befattning
Chaufför, Malmtransport Norr
Stationering
Junosuando
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2022-03-31
Kontaktperson
Monica Raatiniemi, HR
Telefon
070-441 00 03

Brinner du för chaufförsyrket? Du har då möjlighet att komma och arbeta med vårt stora härliga gäng av malmbilschaufförer.

Vackra Tornedalen bjuder dig på vacker natur, fiskevatten och Kaunis Iron. Malmtransport Norr bjuder dig på sitt härliga team med både manliga och kvinnliga chaufförskollegor. Hos oss får du en körupplevelse utöver det vanliga, i en miljö från värmande midnattssol till vintriga -35 grader. Du ökar din körerfarenhet, och eftersom vi har personal för last och lossning behöver du inte hantera godset. I våra nya lokaler i Junosuando har du möjlighet att äta, pausa tillsammans med dina kollegor. Lastbilsekipagen du kommer att ratta är Volvo FH16, 750 hk, 5-axlar med SLP påbyggnation och 5-axligt släp.

 

Arbetsuppgifter 

Du kommer att frakta malmen från Kaunisvaara till Pitkäjärvi. Framföra fordonsekipage bestående av tung lastbil med tungt släp (90 tons totalvikt med totalviktsdispens) åt Malmtransport Norr. Transporterna av järnmalmskoncentrat går från anrikningsverket i Kaunisvaara till omlastningsterminalen i Pitkäjärvi i närheten av Svappavaara. Vår verksamhet utgår från Junosuando och alla anställda är stationerade där.  Vi tittar även på nya möjligheter att framöver kunna utgå från Kaunisvaara eller Pitkäjärvi.

 

Utbildning och kvalifikationer

Giltigt körkort och YKB för lastbil med tungt släp (CE), innehavare av digitalt förarkort för färdskrivare. Det är meriterande om du tidigare arbetat som chaufför med tung lastbil med tungt släp, arbetat som busschaufför eller kört malmtransporter.

 

Personliga egenskaper

Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är dessutom noggrann, stresstålig och med positivt bemötande.

 

Omfattning: Heltid

 

Krav: CE, YKB och digitalt förarkort för färdskrivare

Lön: Månadslön enligt kollektivavtal med Svenska Transportarbetareförbundet

 

Språkkrav: Grundläggande svenska.

Anställningsvillkor: Arbetsgivaren blir Malmtransport Norr AB som ingår i Kaunis Iron koncernen.
Sista ansökningsdag:  Rekrytering sker löpande så ansök gärna redan idag.​

 

Upplysningar/Ansökan Ansök med CV och personligt brev via länken.