Mättekniker

Befattning
Mättekniker
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2020-01-17
Kontaktperson
Niklas Åberg
Telefon
070-595 00 07

Vi söker nu en driven och engagerad mättekniker som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter

Som mättekniker är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Som mättekniker arbetar Du i ett team med ansvar för gruvplaneringen i Kaunisvaara gruvområde. Tillsammans med områdets gruvmätare kommer du att ansvara för att driftsorganisationen får de inmätningar och planeringsunderlag som erfordras för att säkerställa en säker drift. Du kommer att arbeta med utsättning och inmätning av borrhål, tippar, vägar, lastplatser samt lastgränser. I arbetet ingår även att utföra kontroll av lastnivåer och profiler.

 

Utbildning och kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasieutbildning med naturvetenskaplig inriktning eller motsvarande. Det är meriterande med utbildning i mätteknik på högskolenivå samt geologisk utbildning.
Vi ser också gärna att du har erfarenhet av mätningsarbete från bygg eller gruvindustrin.
Du bör ha god förmåga att hantera Microsoft Offices produkter framförallt Excel. Det är också meriterande med erfarenhet av Topocad- och /eller andra mät/cadprogram.

 

Personliga egenskaper
Rollen kräver att Du är intresserad av produktionsfrågor och är analytisk lagd, noggrann samt handlingskraftig, du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar samt driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med en hög kvalité. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem.

 

Som person är du lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker

 

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse
Körkort: B-körkort

Språkkrav: engelska, svenska är meriterande
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2020-01-17. Ansök genom att maila till rekrytering@kaunisiron.se.

Kontaktinformation:

Niklas Åberg, Gruvplaneringschef

niklas.aberg@kaunisiron.se

070-595 00 07

 

Sara Stridsman, Personalchef

sara.stridsmang@kaunisiron.se

070-2610077