Mättekniker

Befattning
Mättekniker
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Vikariat
Sista ansökan
2021-10-31
Kontaktperson
Alexander Kohkoinen
Telefon
070-3270002

Om tjänsten

Vi söker nu en driven och engagerad mättekniker som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala.
Som mättekniker är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter

Som mättekniker arbetar Du i ett team med ansvar för gruvplaneringen i Kaunisvaara gruvområde. Tillsammans med områdets gruvmätare kommer du att ansvara för att driftsorganisationen får de inmätningar och planeringsunderlag som erfordras för att säkerställa en säker drift.

Du kommer att arbeta med utsättning och inmätning av borrhål, tippar, vägar, lastplatser samt lastgränser. I arbetet ingår även att utföra kontroll av lastnivåer, profiler samt drönarflygning samt att processa och bearbeta data.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasieutbildning med naturvetenskaplig inriktning eller motsvarande. Det är meriterande med utbildning i mätteknik på högskolenivå eller geologisk utbildning.

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av mätningsarbete från bygg eller gruvindustrin.

Du bör ha god förmåga att hantera Microsoft Offices produkter framförallt Excel. Det är också meriterande med erfarenhet av Topocad, Pointstudio, Pix4d och/eller andra mät/cadprogram.

 

Personliga egenskaper

Rollen kräver att Du är intresserad av produktionsfrågor och är analytisk lagd, noggrann samt handlingskraftig, du är väl medveten om mål, kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar samt driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med en hög kvalité. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem.

Som person är du lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker

 

Omfattning: Heltid.

 

Tillträde: Enlig överenskommelse.

 

Övrigt

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Körkort: B

Lön:  Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Vikariat