Miljöchef

Befattning
Miljöchef
Stationering
Kaunisvaara eller Luleå
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2020-01-31
Kontaktperson
Åsa Allan, platschef
Telefon
072-724 41 20

Vi söker nu en driven och engagerad miljöchef som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala.

 

Arbetsuppgifter

Som miljöchef leder du arbetet på avdelningen vilket innefattar uppföljning av att verksamheten lever upp till och följer aktuella myndighetstillstånd och regelverk gällande miljö och arbetsmiljö, genomförande av egenkontroller och inrapportering till berörda myndigheter. En viktig del av funktionens arbete handlar också om att ge proaktivt stöd till chefer och medarbetare för att öka förmågan att planera och verka utifrån ett hållbarhetsperspektiv genom framtagande ar rutiner, riskbedömningar och utredningar.

 

Som miljöchef är du en del av ledningsgruppen vid gruvan och direkt underställd hållbarhetschefen. Du har personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för avdelningen som ansvarar för verksamhetens miljö och arbetsmiljöfrågor. Arbetet innebär att du ansvarar för ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi ser att du har erlagt högskoleexamen med relevant inriktning mot verksamheten som du kommer att ansvara för. Att ha en god förmåga att hantera Microsoft Office program är ett krav. Vi ser även att du har några års erfarenhet av miljöfarlig verksamhet, gärna gruvverksamhet, samt erfarenhet av att leda personal.

 

Personliga egenskaper

Då vi är ett bolag under utveckling ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. I rollen som miljöchef är det viktigt med hög personlig integritet för att kunna stå upp för gällande beslut. Det är även viktigt att du har en förmåga leda och motivera dina medarbetare på ett tydligt sätt.

 

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt: Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Körkort: B

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2020-01-31

CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se märk din ansökan med ”Miljöchef”

Kontaktinformation:

Åsa Allan, platschef, 072-724 41 20, asa.allan@kaunisiron.se

Sara Stridsman, personalchef, 070-261 00 77, sara.stridsman@kaunisiron.se