Miljösamordnare

Befattning
Miljösamordnare
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2019-09-30
Kontaktperson
Sara Stridsman
Telefon
070-261 00 77

 

Vi söker nu en driven och engagerad miljösamordnare som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som miljösamordnare är du en del av miljöavdelningen vid gruvan. Miljöavdelningen ansvarar för verksamhetens miljö-, arbetsmiljö- och hållbarhetsarbete. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter

Som miljösamordnare följer du upp att verksamheten lever upp till och följer aktuella myndighetstillstånd och regelverk gällande miljö och arbetsmiljö, genomför egenkontroller och ansvarar för inrapportering till berörda myndigheter. Du verkar även som sakkunnig i miljöfrågor och ger stöd till chefer och medarbetare för att öka förmågan att planera och verka utifrån ett hållbarhetsperspektiv genom framtagande ar rutiner, riskbedömningar och utredningar. Arbetet innefattar även till viss del arbete i fält med kontroller och provtagningar.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi ser att du har erlagt högskoleexamen med inriktning mot naturvetenskap, miljö eller miljöteknik. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program är ett krav, framförallt Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av praktiskt arbete med provtagning i vatten, mark och luft. Vi ser även att du har några års erfarenhet av miljöfarlig verksamhet, gärna gruvverksamhet.

 

Personliga egenskaper

Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt.

 

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enlig överenskommelse.

Körkort: B

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2018-09-30

CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Miljösamordnare”.

 

Kontaktinformation:

Ramona Poromaa Miljö- och hållbarhetschef 070-3940094

Sara Stridsman Personalchef 070-2610077