Miljösamordnare

Befattning
Miljösamordnare
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2020-08-07
Kontaktperson
Åsa Allan, vice VD
Telefon
072-724 41 20

Vi söker nu en driven och engagerad miljösamordnare inom yttre miljö som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som miljösamordnare är du en del av miljöavdelningen vid gruvan. Avdelningen ansvarar för verksamhetens miljö-, arbetsmiljö- och hållbarhetsfrågor. Arbetet innebär att du ansvarar för ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som miljösamordnare inom yttre miljö kommer du att utföra provtagningar i yttre miljö samt inom arbetsmiljön. I dina arbetsuppgifter ingår även att skriva rapporter samt tolka analyssvar. Miljöavdelningen ansvarar för uppföljning av att verksamheten lever upp till och följer aktuella myndighetstillstånd och regelverk gällande miljö och arbetsmiljö, genomförande av egenkontroller och inrapportering till berörda myndigheter. En viktig del av funktionens arbete handlar också om att ge proaktivt stöd till chefer och medarbetare för att öka förmågan att planera och verka utifrån ett hållbarhetsperspektiv genom framtagande ar rutiner, riskbedömningar och utredningar.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi ser att du har erlagt högskoleexamen med relevant inriktning mot verksamheten som du kommer att ansvara för. Att ha en god förmåga att hantera Microsoft Office program är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av miljöfarlig verksamhet, gärna inom gruvverksamhet.

 

Personliga egenskaper

Då vi är ett bolag under uppbyggnad ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt.

 

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enlig överenskommelse.

Övrigt: Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta. Annons- och rekryteringsföretag undanbedes.

Körkort: B

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2020-08-07

 

Kontaktinformation

Åsa Allan, vice VD. Tfn: 072-724 41 20 E-post: asa.allan@kaunisiron.se

Sara Stridsman, Personalchef. Tfn: 070-261 00 77 E-post: sara.stridsman@kaunisiron.se