Platschef

Befattning
Platschef
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2020-02-16
Kontaktperson
Johan Torgestad, CESAB
Telefon
070-941 45 80

Kaunis Iron söker en ny platschef till Kaunisvaara. Verksamheten är inne i en expansiv fas och nuvarande platschef övergår till att arbeta med strategiska frågor i koncernledningen. Här kommer du ha ansvaret för att samordna, planera, leda och utveckla verksamheten tillsammans med dina underställda chefer inom gruva, anrikning och gruvplanering.

 

Arbetsuppgifter

Du har idag direkt personalansvar för sex personer. Drygt 200 personer är sysselsatta i verksamheten inklusive entreprenörer. Ditt ansvar blir att leda verksamheten med fokus på säkerhet, produktivitet, kvalitet och kostnadseffektivitet baserat på den produktionsplan du tillsammans med koncernledningen fastställer. I dina arbetsuppgifter ingår också att säkerställa att verksamheten drivs på ett effektivt sätt och verka utifrån ett hållbarhetsperspektiv genom säkerställande av rutiner, riskbedömningar och utredningar. Du leder arbetet med att utveckla det systematiska förebyggande underhållet både gällande maskiner och anläggningar. I detta ingår även att säkerställa verksamhetens efterlevnad utifrån lagar och förordningar inom bl a elsäkerhet, dammsäkerhet, yttre miljö och arbetsmiljösäkerhet. Du har även en central roll i att tolka, diskutera och förhandla kontraktsfrågor med entreprenörer.

 

Under 2020 ligger en stor del av utvecklingsområdet i att växa enligt dom investeringar som nu görs, organisationen utökas bland annat med ca 25 medarbetare.

 

Kaunis Iron strävar mot en ständigt säkrare arbetsplats för medarbetare och entreprenörer vilket är ett starkt fokusområde. I rollen ansvarar du för fortsatt utveckling av säkerhetskulturen.

 

Du kommer att vara direkt underställd VD, Klas Dagertun och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Kaunis Iron har utvecklade stödfunktioner inom HMS, HR och ekonomi till din hjälp.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig med examen från relevant akademisk utbildning samt gedigen ledarerfarenhet. Du har sannolikt med dig lång erfarenhet och stort intresse för produktion inom gruv- eller tung industri och en bred och djup kunskap vad gäller för dagbrottsverksamhet. Som ledare är du kommunikativ, engagerande, tydlig och målinriktad. Du vill gärna leda via mål och har en drivkraft att ligga i förhandsläge.

 

Erfarenhet av gruvverksamhet och arbete med långsiktiga och kapitalintensiva projekt är meriterande.

 

Vi ser att du delar de värderingar Kaunis Iron har gällande säkerhet och arbetsmiljö.

 

Personliga egenskaper

Du har god personlig mognad och ett naturligt intresse för människor.

 

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse
Körkort: B-körkort

Övrigt: Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2020-02-16

Kontaktinformation:

Johan Torgestad, CESAB,  0920-94145, 070-9414580, E-post: johan.torgestad@cesab.se