Processoperatörer

Befattning
Processoperatör
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare, samt vikariat
Sista ansökan
2022-08-07
Kontaktperson
Martin Hjärtström, Anrikningschef
Telefon
072-7244102

Vi söker nu ett antal processoperatörer med underhållskunskap till anrikningsverket för tillsvidareanställning och längre vikariat.
Arbetet innebär att du ansvarar för ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.
Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara är du stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter 

Som processoperatör är din huvudsakliga arbetsuppgift att underhålla, övervaka och korrigera processen i anrikningsverket.  Du utför reparations/utvecklingsarbeten och deltar i driften av anrikningsverket. I skiftlaget jobbar vi med rotation, vilket innebär att arbete ute i anrikningsverket kombineras med arbete i kontrollrum. Förutom ovan beskrivna ansvarsområden ingår även att vara behjälplig med andra arbeten inom produktionen och andra avdelningar inom ramen för din kompetens när ordinarie arbetsuppgifter inte utförs. I rollen ingår också att ansvara över att hanteringen av maskiner, anläggningar och processer utförs på ett säkert och effektivt sätt med ett arbetsmiljö-, kostnads, och underhållsperspektiv.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens med någon form av industriell eller teknisk inriktning alternativt annan kompetens som företaget bedömer som likvärdig. För anställning krävs erfarenhet från underhållsarbeten vid liknande industrier samt B-körkort, förmåga att kommunicera på svenska och grundläggande IT-kunskaper.  Arbetet kräver god förmåga till samarbete då du ingår i ett team. Du bör även ha god kommunikationsförmåga även under stressiga situationer samt förmåga att se helhetsbilden i hela processen.  Det är meriterande med erfarenhet eller utbildning för traktorer och liknade maskiner som finns i anrikningsverket. Det är också meriterande med innehav av licenser för svetsning.

 

Personliga egenskaper

Rollen kräver att du är självgående och tar ansvar för och strukturerar upp dina arbetsuppgifter samt driver processerna vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett bra sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. Du är väl medveten om vilka mål och kvalitetsstandarder som gäller och lägger ner stor vikt att uppnå dessa.  Som person är du uppmärksam och tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

Arbetstider

Heltid skift- men även dagtidgående kan bli aktuellt.

 

Tillträde

Enlig överenskommelse.

 

Lön

Enligt kollektivavtal med IF Metall, Gruvavtalet

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning med inledande provanställning, samt vikariat under ordinarie personals frånvaro.

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Mera information om oss hittar du på www.kaunisiron.se.

 

Vid frågor

Om du har frågor som rör arbetsplatsen, arbetsuppgifterna eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Martin Hjärtström, chef för anrikningsverket på telefon 072-724 41 02 eller e-post Martin.Hjartstrom@kaunisiron.se

 

Annons- och rekryteringsföretag undanbedes.