Prospekteringsgeolog

Befattning
Prospekteringsgeolog
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare (6 mån provanställning)
Sista ansökan
2022-08-31
Kontaktperson
Johan Högnäs Chefsgeolog
Telefon

Vår nystartade prospekteringsavdelning växer och vi söker därför en driven, nyfiken och engagerad prospekteringsgeolog som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Vår gruvverksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara men vårt borrkärnarkiv och karteringslokal ligger i centrala Pajala varför du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter

Som prospekteringsgeolog är du en del av prospekteringsavdelningen men arbetar även nära gruvplaneringsavdelningen vid gruvan, främst geologerna. Du kommer att arbeta med framtagande och genomförande av prospekteringsprogram i samarbete med bolagets chefsgeolog, vilket innefattar planering, utförande och utvärdering av geologiska och geofysiska undersökningar. I arbetet ingår geologiskt fältarbete som borrövervakning, kartering, provtagningar, geofysiska mätningar samt att underhålla prospekteringsutrustning. Som prospekteringsgeolog sammanställer du och skriver rapporter baserat på geologisk information relaterad till genomförda prospekteringsinsatser för framtagande av bolagets mineralresurs- och reservmodeller. Du agerar specialist i geologiska frågor och har i förekommande fall kontakter med sakägare.

Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig med universitetsutbildning i geologi samt praktiska och teoretiska kunskaper inom prospektering och närliggande områden. Du bör ha 3-5 års erfarenhet från prospektering och/eller gruvverksamhet. Det är meriterande med erfarenhet av prospektering efter järnmalmer.

Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med geologiska modelleringsverktyg som tex Leapfrog eller Vulcan.

Engelska och/eller svenska är ett krav och finska är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Rollen kräver att Du är självgående och tar ansvar för och strukturerar upp dina arbetsuppgifter samt driver processerna vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett bra sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du är väl medveten om vilka mål och kvalitetsstandarder som gäller och lägger ner stor vikt att uppnå dessa.

Som person är du uppmärksam och tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

Omfattning:

Heltid.

 

Tillträde

Enlig överenskommelse.

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Annons- och rekryteringsföretag undanbedes.

 

Lön

Enligt Tjänstemannaavtal med Unionen, Ledarna och Sveriges ingenjörer.

 

Ansökan

Ansökan sker via länk.

Sista dag för ansökan är  2022-07-15 men rekrytering sker löpande så ansök gärna redan idag.