Prospekteringstekniker

Befattning
Prospekteringstekniker
Stationering
Pajala
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2021-10-06
Kontaktperson
Johan Högnäs, Chefsgeolog
Telefon

Om tjänsten

Nu behöver vi förstärkning på vår prospekteringsavdelning eftersom vår personal går vidare till nya utmaningar inom företaget. Vi söker därför en person på heltid och en deltid som kan arbeta vid behov. Vår gruvverksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara. Vårt borrkärnsarkiv samt karteringslokal ligger i centrala Pajala och du är därför stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter

Som prospekteringstekniker är du en del av prospekteringsavdelningen och arbetar även nära gruvplaneringsavdelningen. I arbetet ingår att hantera borrkärnor i arkivet med gaffeltruck samt hämtning av kärnor från borrplats, sågning, packning och transport. Som tekniker kommer du till viss del att stötta geologerna med tex mätning av borrkärnor, fotografering mm.  Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.  I arbetet ingår även fältarbete som geofysiska mätningar och provtagningar samt att underhålla prospekteringsutrustning.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasieutbildning eller motsvarande. Det är meriterande med tidigare arbete med prospektering, lagerarbete och GPS mätning.
Du bör ha god förmåga att hantera Microsoft Offices produkter framför allt Excel.

Eftersom arbetet innefattar hantering av tunga föremål samt fältarbete är god fysik en förutsättning.

B-körkort är ett krav.

Språkkrav är svenska och grundläggande kunskaper i engelska.

 

Personliga egenskaper

Då vi är ett bolag under utveckling ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lägger stor vikt på att ge en bra service till dina kollegor, är hjälpsam och tillmötesgående.

Som person är du noggrann och självgående och handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer. Du ser mångfald som en tillgång och värdesätter olikheter.

 

Omfattning: Heltid, Dagtid samt deltid

 

Tillträde: Enlig överenskommelse.

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Annons- och rekryteringsföretag undanbedes.

 

Lön: Enligt Tjänstemannaavtal med Unionen, Ledarna och Sveriges ingenjörer

 

Ansökan: Ansökan sker via länk. Sista dag för ansökan är 6 oktober men rekrytering sker löpande så ansök gärna redan idag.