Resursgeolog

Befattning
Resursgeolog
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2021-08-31
Kontaktperson
Alexander Kohkoinen, gruvplaneringschef
Telefon
070-327 00 02

Om tjänsten

Vi söker nu en driven och engagerad resursgeolog som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som resursgeolog är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Vi ser helst att du är stationerad på plats i Kaunisvaara men vi utesluter inte andra lösningar.

 

Arbetsuppgifter

Som resursgeolog kommer du att jobba med framtagande och uppdaterande av blockmodeller för våra olika järnfyndigheter. Jobbet förutsätter att du är väl insatt i, och har tidigare erfarenhet av arbete med blockmodeller, databaser, geostatistik mm och självständigt kan driva projekt kring detta. En viktig del av jobbet kommer att vara att stöda, involvera och utbilda yngre geologer, varför en utåtriktad attityd och vilja att samarbeta med andra värderas högt. I din roll kommer du att ha möjligheten att bidra till att forma rutiner och arbetssätt när vi bygger upp vår unga organisation. Vi använder Deswik som planeringsprogram. Du kommer även att arbeta i nära samarbete prospekteringsavdelningen och vara involverad i utvecklingen av deras projekt. I arbetsuppgifterna ingår också uppföljning av bruten malm i gruvan (reconciliation).

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig med universitetsutbildning i geologi samt praktiska och teoretiska kunskaper inom malmmodellering/resursberäkning. Du bör ha minst 5 års relevant erfarenhet från prospektering och/eller gruvverksamhet. Det är meriterande om du tidigare jobbat med järnmalmer.

Att ha förmåga att hantera programvaror som Leapfrog, Surpac, Vulcan eller Datamine är ett krav och erfarenhet av Deswik är meriterande.

Engelska och/eller svenska är ett krav och finska är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Rollen kräver att Du är självgående och tar ansvar för och strukturerar upp dina arbetsuppgifter samt driver processerna vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett bra sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du är väl medveten om vilka mål och kvalitetsstandarder som gäller och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Som person är du uppmärksam och tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

Omfattning: Heltid.

Tillträde: Enlig överenskommelse.

Lön: Enligt Tjänstemannaavtal med Unionen, Ledarna och Sveriges ingenjörer.

Ansökan: Ansökan sker via länk. Sista dag för ansökan är 31 Augusti 2021 men rekrytering sker löpande så ansök gärna redan idag.

 

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Annons- och rekryteringsföretag undanbedes.