Senior geolog

Befattning
Senior geolog
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidare
Sista ansökan
2019-09-30
Kontaktperson
Niklas Åberg
Telefon
070-595 00 07

Vi söker nu en driven och engagerad senior geolog som vill vara med och bidra till en hållbar gruvverksamhet i Pajala. Som senior geolog är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, prospektering, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Då vår verksamhet bedrivs på och omkring gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter

Som senior geolog arbetar Du i ett team med ansvar för brytningsplaneringen i Kaunisvaara gruvområde. Du kommer att ansvara för framtagande och utvärdering av prospekteringsprogram samt planering och genomförande av geologiska och geofysiska undersökningar. Arbete med borrkärnekartering förekommer. Som senior geolog utarbetar du geologiska rapporter och underlag från prospekteringsinsatser för framtagande av resurs- och reservmodeller och tekniska utredningar. Du agerar som specialist i geologiska frågor och har i förekommande fall kontakter med mark- och sakägare.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitetsutbildning i geolog eller motsvarande. Du skall även ha praktiska och teoretiska kunskaper inom prospektering och närliggande områden. Du bör ha minst tio års erfarenhet av prospektering och/eller annan gruverfarenhet. Du skall även ha erfarenhet av att leda projekt med budgetansvar. Det är meriterande med erfarenhet av prospektering av järnmalmer. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program, gruvplaneringsprogramvara och/eller andra CAD-program är ett krav. Det är också meriterande med erfarenhet av att arbeta med geologiska modelleringsverktyg som tex Vulcan. Engelska och/eller Svenska är ett krav och finska är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Rollen kräver att Du är intresserad av produktionsfrågor och är analytisk lagd, noggrann samt handlingskraftig, du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar samt driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med en hög kvalité och med en ekonomisk medvetenhet. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem. Som person är du lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker

 

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enlig överenskommelse

Körkort: B

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Anställningsvillkor: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2019-09-30

Urval kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. CV och personligt brev skickas till rekrytering@kaunisiron.se Märk din ansökan med ”Senior geolog”.

 

Kontaktinformation:

Niklas Åberg, Gruvplaneringschef. Tfn: 070-595 00 07 E-post: niklas.aberg@kaunisiron.se

Sara Stridsman, Personalchef  Tfn: 070-261 00 77 E-post: sara.stridsman@kaunisiron.se