Senior strategisk gruvplanerare

Befattning
Senior strategisk gruvplanerare
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Tillsvidareillsvidareillsvidare/6 mån provanställning
Sista ansökan
2022-01-31
Kontaktperson
Alexander Kohkoinen, Gruvplaneringschef
Telefon
070-3270002

Kaunis Iron söker nu en strategisk gruvplanerare. Som strategisk gruvplanerare är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar både för bolagets kortsiktiga och långsiktiga brytningsplanering, gruvmätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet.

 

Arbetsuppgifter

Som strategisk gruvplanerare arbetar du i ett team med ansvar för bolagets långsiktiga planering och har en nyckelroll i vårt arbete att utveckla brytningsalternativ för en långsiktig Life of Mine Plan. Du arbetar även med att kvalitetssäkra de underlag och beräkningar som ligger till grund för vår mineralreserv och tillhörande rapportering enligt PERC. En viktig del av jobbet kommer att vara att stötta, involvera och utveckla kunskapen hos dina kollegor. Som ansvarig senior gruvplanerare leder du gruppen på avdelningen som arbetar med gruvplanering och har det övergripande ansvaret för all planering, både lång- och korttids-, samt borr- och sprängplanering. Befattningen är en nyckelposition för Kaunis Irons framtida utveckling och strategiska arbete och innebär ett nära samarbete med bolagets ledning.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitetsutbildning som gruv- eller bergsingenjör. Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program, Deswik eller andra gruvplaneringsprogramvara är ett krav och andra CAD-program samt Leapfrog är meriterande. Erfarenhet av långsiktig gruvplanering, dagbrottsoptimering och dagbrottsdesign är ett krav.  Det är meriterande med ytterligare erfarenhet inom strukturgeologi och/eller blockmodellering.  Vi ser att du har minst 6-8 års erfarenhet från gruvindustrin.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig med goda ledaregenskaper och som är målinriktad, drivande och har en god kommunikationsförmåga.  För att lyckas i arbetet är god samarbetsförmåga nödvändigt i kombination med tydlighet och tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.  Rollen kräver att du är intresserad av produktionsfrågor och är noggrann samt handlingskraftig.  Du är analytisk lagd, du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar, involverar och delar med dig av din kompetens.  Som person är du kommunikativ, du uttrycker dig väl på engelska i både tal och skrift.  Du är lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.  Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker. Vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats och rapporterar till gruvplaneringschef.

 

Omfattning

Heltid.

 

Tillträde

Enlig överenskommelse.

 

Övrigt

Vi vill verka för en jämställd arbetsplats där man ser mångfald som en styrka. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.  Annons- och rekryteringsföretag undanbedes.  Mera information om oss hittar du på www.kaunisiron.se.

 

Körkort

B

 

Lön

Månadslön, individuell lönesättning.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan åberopas.

 

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag 2022-01-02.  Urval kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.