Sommargeolog

Befattning
Sommargeolog
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Feriejobb
Sista ansökan
2019-05-01
Kontaktperson
Sara Stridsman
Telefon
070-2610077

Vi söker nu en driven och engagerad sommargeolog. Som gruvgeolog är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara ser vi att du är stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter

Som sommargeolog är du ansvarig för att stötta ordinarie gruvgeolog med dygnsuppgifter och att samarbeta med produktionen i gruvan. Din huvuduppgift är att göra en detaljerad kartering från gruvan över sommaren med fokus på struktur och malmgeologi. I samarbete med produktionen är du ansvarig att kommunicera instruktioner för lastning, information över grade-control och andra viktiga nyheter. Grunden är vår diamantborrning samt kaxprovtagning där resultaten ska bearbetas och tolkas. Uppföljning av halter i bruten malm och jämförelse med plan/prognos är en annan viktig uppgift.

 

Utbildning och kvalifikationer 
Vi söker dig som är student inom geologi (malmgeologi är meriterande) på master nivå eller ny graduerad. Det är meriterande med erfarenhet av fältarbete med geologisk kartering. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av gruvindustri och gruvdrift . Att ha förmåga att hantera Microsoft Office program, gruvplaneringsprogramvara och/eller andra CAD-program är ett krav.

 

Arbetslivserfarenhet
Geolog, 2-4 års erfarenhet (Meriterande)

 

Utbildning

Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Fysik, kemi och geovetenskap (Krav)

 

Personliga egenskaper

Rollen kräver att Du är intresserad av produktionsfrågor och är analytisk lagd, noggrann samt handlingskraftig, du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt att uppnå dessa. Du tar ansvar för dina uppgifter och du strukturerar, planerar samt driver dina processer vidare på ett effektivt sätt med en hög kvalité. Du arbetar bra med komplexa frågor och kan analysera samt lösa komplicerade problem. Som person är du lugn, uppmärksam samt tillmötesgående och du har ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du har en hög samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du stabil och kontrollerad i stressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv samt fokuserar på rätt saker

 

Omfattning: Heltid

Språk: Engelska (krav), Svenska (meriterande)
Körkort: B
Lön: Individuell lönesättning
Sista ansökningsdag: 2019-05-01

Kontaktinformation:
Niklas Åberg, Gruvplaneringschef, 070-595 00 07

Sara Stridsman, HR-chef, 070-261 00 77