Sommarvikariat mättekniker

Befattning
Sommarvikariat mättekniker
Stationering
Kaunisvaara
Anställningsform
Sommarvikariat
Sista ansökan
2021-02-28
Kontaktperson
Dick Jonasson
Telefon
070-9190558

Om tjänsten

Under perioden juni-augusti behöver vi din hjälp när våra ordinarie Mättekniker går på semester. Vi söker därför två personer som kan stötta upp planeringsavdelningen under sommarperioden. Arbetstiden är skiftgång 7-7. Då vår verksamhet bedrivs på gruvområdet i Kaunisvaara är du stationerad på plats där.

 

Arbetsuppgifter

Som mättekniker är du en del av planeringsavdelningen vid gruvan som ansvarar för både den kortsiktiga och långsiktiga brytningsplaneringen, mätning, geologi och haltkontroll. Arbetet innebär att du kommer att verka inom ett område under ständig förändring som ställer höga krav på skyddsmedvetenhet och säkerhet. Som mättekniker arbetar Du i ett team med ansvar för gruvplaneringen i Kaunisvaara gruvområde. Du kommer att ansvara för att driftsorganisationen får de inmätningar och planeringsunderlag som erfordras för att säkerställa en säker drift. Du kommer att arbeta med utsättning och inmätning av borrhål, tippar, vägar, lastplatser samt lastgränser. I arbetet ingår även att utföra kontroll av lastnivåer och profiler.

 

Utbildning och kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasieutbildning med naturvetenskaplig inriktning eller motsvarande. Det är meriterande med utbildning i mätteknik på högskolenivå samt geologisk utbildning. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av mätningsarbete från bygg eller gruvindustrin.
Du bör ha god förmåga att hantera Microsoft Offices produkter framförallt Excel. Det är också meriterande med erfarenhet av Topocad- och /eller andra mät/cadprogram B-körkort är ett krav. Språkkrav är grundläggande svenska.

 

Personliga egenskaper

Då vi är ett bolag under utveckling ser vi att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan fungera med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lägger stor vikt på att ge en bra service till dina kollegor, är hjälpsam och tillmötesgående. Du innehar en personlig mognad och integritet som gör att du är trygg, stabil, ärlig och har självinsikt. Som person är du lojal, du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer. Du ser mångfald som en tillgång och värdesätter olikheter.

 

Omfattning: Hel/deltid

Tillträde: Enlig överenskommelse.

Lön: Enligt Tjänstemannaavtal med Unionen, Ledarna och Sveriges ingenjörer

Anställningsvillkor: Vikariat

Sista ansökningsdag: Sista dag för ansökan är 28 Februari men rekrytering sker löpande så ansök gärna redan idag. Ansöka sker via länk.

 

Kontaktinformation

Dick Jonasson, tf. Gruvplaneringschef, 070-919 05 58, dick.jonasson@kaunisiron.se

Sara Stridsman, Personalchef, 070-2610077, sara.stridsman@kaunisiron.se

Alexander Kohkoinen, Gruvmätare, 070-327 00 02, alexander.kohkoinen@kaunisiron.se