2020-09 |

Kaunis Iron välkomnar ny platschef

Dick Jonasson har anställts som platschef för Kaunis Irons gruvverksamhet i Kaunisvaara, med ansvar för den operativa verksamheten på plats.

Jag ser verkligen fram mot att börja på Kaunis Iron och få möjligheten att bidra med mina erfarenheter så att företagets positiva trend fortsätter i samma riktning, säger Dick Jonasson som tillträder tjänsten den 1 januari 2021.

Dick är utbildad på Bergsskolan i Filipstad med kompletterande studier vid Linköpings universitet. Han har haft ledande befattningar inom industriell, produktionsorienterad miljö under större delen av sitt yrkesverksamma liv. Bland annat hos Outokumpu, Dragon Mining, Zinkgruvan och sin nuvarande arbetsgivare SKF. Hos gruvföretagen har han haft roller som platschef, anrikningschef, personalchef och HSEC manager.

 

– Vi är glada att ha kunnat rekrytera Dick som platschef. Han blir ett viktigt tillskott till den växande verksamheten i Kaunisvaara och kommer med sin breda erfarenhet från svensk industrisektor att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen av produktionen, säger Klas Dagertun, VD för Kaunis Iron.

 

Dick Jonasson bor idag i Finspång tillsammans med sin familj och kommer att flytta upp till Pajala i samband med att han tillträder sin tjänst.

 

För mer information kontakta: 
Klas Dagertun, VD

070-591 00 41

klas.dagertun@kaunisiron.se

2021-02

”Tyst och skönt”

Cathrine Sundqvist är en av testpiloterna som kör den batterielektriska testbilen i Kaunis Irons arktiska klimat norr om Polcirkeln. – Det man först reagerar på är tystnaden. Lastbilen bara susar fram.
2021-01

Urstarkt 2020 för Kaunis Iron!

Trots pandemin kan Kaunis Iron summera 2020 som ett rekordår. Rekordproduktion och rekordresultat. - Järnmalmsbranschen tillhör en av får näringar som utvecklats positivt, mycket på grund av ett ökat järnmalmspris, drivet av en fortsatt stark efterfrågan i Kina, konstaterar Klas Dagertun, vd, Kaunis Iron.
2021-01

Eldriven tung lastbil utmanar arktiskt klimat

Kaunis Iron har visionen att utveckla världens mest hållbara järnmalm. En av de största utmaningarna för att klara den målsättningen är att reducera koldioxidutsläppen från de tunga transporterna av malmen som i dag sker via lastbilar i den första etappen innan tåg tar vid. En grundläggande utredning av olika alternativ har landat i ett pilottest med fossilfri eldrift. Nu har ett kluster för samve
2021-01

Vattenfall och Kaunis Iron i nytt samarbete om elektrifierad fossilfri gruvdrift

Vattenfall AB och Kaunis Iron AB har tecknat en avsiktsförklaring om att utveckla en fossilfri och elektrifierad gruvdrift vid järnmalmsgruvan i Pajala.