2020-09 |

Kaunis Iron välkomnar ny platschef

Dick Jonasson har anställts som platschef för Kaunis Irons gruvverksamhet i Kaunisvaara, med ansvar för den operativa verksamheten på plats.

Jag ser verkligen fram mot att börja på Kaunis Iron och få möjligheten att bidra med mina erfarenheter så att företagets positiva trend fortsätter i samma riktning, säger Dick Jonasson som tillträder tjänsten den 1 januari 2021.

Dick är utbildad på Bergsskolan i Filipstad med kompletterande studier vid Linköpings universitet. Han har haft ledande befattningar inom industriell, produktionsorienterad miljö under större delen av sitt yrkesverksamma liv. Bland annat hos Outokumpu, Dragon Mining, Zinkgruvan och sin nuvarande arbetsgivare SKF. Hos gruvföretagen har han haft roller som platschef, anrikningschef, personalchef och HSEC manager.

 

– Vi är glada att ha kunnat rekrytera Dick som platschef. Han blir ett viktigt tillskott till den växande verksamheten i Kaunisvaara och kommer med sin breda erfarenhet från svensk industrisektor att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen av produktionen, säger Klas Dagertun, VD för Kaunis Iron.

 

Dick Jonasson bor idag i Finspång tillsammans med sin familj och kommer att flytta upp till Pajala i samband med att han tillträder sin tjänst.

 

För mer information kontakta: 
Klas Dagertun, VD

070-591 00 41

klas.dagertun@kaunisiron.se

2020-10 | Säkerhet

1,2 miljarder investeras i omtalad vägsträcka

Kaunis Iron bidrar med 127 miljoner kronor till förstärkning och ombyggnation av vägsträckan mellan Kaunisvaara och Svappavaara.
2020-09 | Rekrytering

Kaunis Iron välkomnar ny platschef

Dick Jonasson har anställts som platschef för Kaunis Irons gruvverksamhet i Kaunisvaara, med ansvar för den operativa verksamheten på plats.
2020-02 | Företagsnyheter

Imponerade bokslut för Kaunis Iron

Nettoomsättningen 2019 uppgick till 1 619 mkr med ett resultat efter finansiella poster på 389 mkr. Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till hela 491 mkr.
2020-02 | Rekrytering

Åsa Allan blir vice VD i Kaunis Iron

Åsa Allan utses till vice VD för Kaunis Iron. I sin nya roll får Åsa ett tydligt ansvar för bolagets strategiska frågor inom hållbarhet, prospektering och kommunikation.