2018-08 |

Andra malmtåget

Det blev ingen avgång att vinka av och inget ringa i klockan senast på grund utav den stora branden i snögalleriet. Däremot har vi kört ett malmtåg från Pitkäjärvi till Narvik häromdagen, och allt gick bra.

Men utan några som var med och vinkade och utan klockan som skulle ringa. Bra nog kan man tycka, men vi tycker det känns viktigt att markera starten även för att tågen börjat rulla. För att Kaunis Iron sakta men säkert går från projekt till produktion med hundratals anställda. Särskilt inbjudna gäster samt medarbetare och representanter från Kaunis Iron, Railcare och våra entreprenörer finns på plats. Välkomna!

 

Plats: Kaunis Irons omlastningsterminal i Pitkäjärvi utanför Svappavaara

Datum: tisdag 21 augusti

Tid: samling klockan 8.00

 

I samband med malmtågets avgång klockan 9.15 ringer Andreas Lantto, Logistikchef Kaunis Iron, och Ulf Markström, vice VD Railcare, i den för det speciella tillfället framtagna klockan. Efter avgång finns det möjlighet att intervjua de olika företagens representanter på plats.

2021-04

Ny dataanalys förhindrar driftstörningar i malmtransporterna

Avancerad dataanalys förutser när delar behöver bytas i tåg och vagnar – innan något går sönder. Predge AB:s teknik skapar tryggare malmleveranser för Kaunis Iron: – Vi säkrar våra kund-leveranser och kan optimera underhållskostnaderna, säger Thomas Nordmark, Terminalchef på Kaunis Iron.
2021-03

”Chaufförerna är imponerade”

En månads testkörning i arktiskt klimat är över. Pilotprojektet med en batterielektrisk lastbil med laddningsstationer kan summeras: - Det har överträffat alla förväntningar, konstaterar Lars Wallgren, logistikchef, Kaunis Iron.
2021-03

”Tar miljöarbetet på stort allvar”

Emma Grönberg är Kaunis Irons nya miljöchef. Hennes engagemang för lokalsamhället och kringliggande natur är djupt rotat i henne själv. – Jag är själv uppvuxen i en liten by strax norr om gruvan, i Kihlangi, så Muonioälven är min älv, säger hon leende.
2021-02

”Tyst och skönt”

Cathrine Sundqvist är en av testpiloterna som kör den batterielektriska testbilen i Kaunis Irons arktiska klimat norr om Polcirkeln. – Det man först reagerar på är tystnaden. Lastbilen bara susar fram.