2018-08 |

Andra malmtåget

Det blev ingen avgång att vinka av och inget ringa i klockan senast på grund utav den stora branden i snögalleriet. Däremot har vi kört ett malmtåg från Pitkäjärvi till Narvik häromdagen, och allt gick bra.

Men utan några som var med och vinkade och utan klockan som skulle ringa. Bra nog kan man tycka, men vi tycker det känns viktigt att markera starten även för att tågen börjat rulla. För att Kaunis Iron sakta men säkert går från projekt till produktion med hundratals anställda. Särskilt inbjudna gäster samt medarbetare och representanter från Kaunis Iron, Railcare och våra entreprenörer finns på plats. Välkomna!

 

Plats: Kaunis Irons omlastningsterminal i Pitkäjärvi utanför Svappavaara

Datum: tisdag 21 augusti

Tid: samling klockan 8.00

 

I samband med malmtågets avgång klockan 9.15 ringer Andreas Lantto, Logistikchef Kaunis Iron, och Ulf Markström, vice VD Railcare, i den för det speciella tillfället framtagna klockan. Efter avgång finns det möjlighet att intervjua de olika företagens representanter på plats.

2020-02 | Företagsnyheter

PM: Imponerade bokslut för Kaunis Irons första verksamhetsår

Nettoomsättningen 2019 uppgick till 1 619 mkr med ett resultat efter finansiella poster på 389 mkr. Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 491 mkr.
2020-02 | Företagsnyheter

PM: Åsa Allan blir vice VD i Kaunis Iron

Åsa Allan utses till vice VD för Kaunis Iron. I sin nya roll får Åsa ett tydligt ansvar för bolagets strategiska frågor inom hållbarhet, prospektering och kommunikation.
2019-12 | Företagsnyheter

Positiva besked för Kaunis Iron!

Med bara några dagar kvar till jul får Kaunis Iron ett positivt besked. Mark och miljödomstolen meddelar att de har för avsikt att samordna Naturvårdsverkets begäran
2019-08 | Företagsnyheter

Ny VD Kaunis Iron

Den 1 september 2019 tillträder Klas Dagertun som verkställande direktör i Kaunis Iron AB.